Innsbruck la cafeneaua imperială

DSC_2673
Dupa căutari ce au insumat ani de zile si mii de kilometri am gasit in sfarsit Cafeneaua !   La Innsbruck !
De-a lungul periplului austriez am haituit cu limbile scoase mitul cafenelei perfecte, care serveste o cafea perfecta intr-o ambianta de vis. Singura noastra problema e ca pentru noi, cafeaua perfecta are vreo 200 de ml si o tona de lapte si frisca daca se poate, a si zahar brun si un praf de vanilie insa numai daca inainte de asta ai presarat-o bine cu scortisoara. Iar austrienii servesc doar chic-ul espresso italienesc – cei 5 ml de esenta groasa care iti opresc inima in loc inainte de a-i da drumu nebuneste pe scari.Cu sireturile legate.

cafea1 cafea2

Dar cum lucrurile bune se intampla pe neasteptatelea, uite ca dam prin hoinarelile noastre si peste aceasta minune teleportata din vremurile cand o cafea sorbita la cafenea nu era lucru de saga. La etajul cafenelei e hotelul Cafe-Central dar asta numai pt reper caci el,hotelul nici nu conteaza. Locul e perfect si pana si musterii se potrivesc cu ambianta de pian si candelabru de secol 19. (Si ,da, cainii au voie inauntru caci sunt cuminti si intregesc acuarela boema a tabloului).
DSC_2665
Noi am comandat cafele de pe un meniu in germana si ne-am amuzat de minune cand au venit caci una era mare si servita intr-un pahar inalt iar cealalta era tare (cu lichior) si servita intr-un pahar de snaps. Am zis ca nu e rau sa nimerim una din doua mai ales ca am primit biscuiti si apa plata si am avut onoarea sa fim serviti de cei mai autentici chelneri de cafenea. In the world… Dar dupa cateva clipe,iata chelnerele ca vine inspre noi cu o farfurie cu supa. Se apropie si … eroare, farfuria era de supa dar nu cu supa ci cu cafea. Deci articolul numarul 2 era servit in bol de supa….foarte frumos ! Ceea ce inseamna ca primele 2 pahare (cel inalt si cel de snaps) faceau parte din primul articol. Totul in jur de 7 euro….
Bon apetit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s