SAMSARA FOODHOUSE – Going green for the pleasure of taste

Str Emil Racoviţă nr 5
samsara generic interior
 
Iniţial a fost  Samsara Teahouse, tot pe Racoviţă mai sus. Ceainărie psihedelică în toată regulă, cu descălţat la uşa, cu stroboscoape, cu baldachine roz turbat şi semne cabalistice pe pereţi, cu stat pe jos tolănit pe perne, în semi întuneric, cu narghilea, cu tot tacâmul. Numai bună, aşa, cum să zic eu să sune bine,  după o seară “agitată”, când vrei să te relaxezi “de tot” ( winki-wink) la un fum de oregano ( sincer nush la ce v-aţi gândit, dar e problema voastră). Adică arată cam aşa.
 
 

 

samsara
Practic, nu ceva ce să faci săptămânal, deşi atmosfera chiar e simpatică.

Auzind după ceva timp că s-a deschis şi un restaurant sub aceeaşi umbrelă, marchetat vegetarian şi raw vegan,  mi-am zis: “iată un loc în care nu o să  mănânc niciodată; nu de altceva dar nu ştiu să levitez, şi bănuiesc că n-au  mese că yoghinii mănâncă ori în aer ori pe jos în poziţia Lotus flămînd”. Şi m-am mai gândit că ciorbă de urzici şi salată de lăptuci cu leurdă pot să îmi fac şi eu acasă şi să pasc liniştită în fotoliul meu de firmă. Şi că mai mult ca sigur n-au nici lumină, decât de la ceva lumânărele cu rol feng shui, şi mie tare nu-mi place să nu văd în farfurie sau unde îndes bucatele. I was prejudiced, I’ll give you that.
Şi se făcu vară toridă şi nu mai ştiu ce căutam prin zona boemă a oraşului ( a se citi uşor decrepită) şi-mi ardea gâtul după un H2O de calitate şi haț! zăresc o terasă micuţă răsărită de nicăieri pe un colţ de stradă. Terasa de la Samsara. Cum centrul era departe şi setea tot mai mare, îmi calc pe inimă şi mă gândesc că şi dacă beau o limonadă de varză cu pătrunjel, n-are ce să strice nişte clorofilă.

Şi am intrat şi aşa a început frumoasa poveste de dragoste dintre mine şi Samsara, restaurantul. Acum au vopsit original şi peretele  mare care străjuia terasa şi care practic susţine o clădire adiacentă, astfel încât chiar eşti în mica ta oază hippie, cu mâncărică bună şi muzică Zen, în oraş şi totuşi atât de departe de el.
V-aţi prins deja că şi personalul este selectat după criterii ezoterice şi astrale, astfel încât să nu vă enervaţi dacă vi se pare servirea lentă, bine? Servirea este exact aşa cum trebuie, pentru că, nu e aşa? Unde vă şi grăbiţi? Spre divinul sfârşit? Lucrurile se fac în ritmul lor, în tihna şi într-un ritm intrinsec insesizabil celor mai puţin iniţiaţi.
Samsara guacamole
Mănânc des şi cu plăcere la Samsara, iar combinaţiile au fost întotdeauna noi, surprinzătoare şi foarte gustoase. Întotdeauna îmi iau guacamole cu pâinici raw ( alea cu măsline sunt preferatele mele – nu va lăsaţi duşi în eroare de denumirea din meniu, de “pâinici”; practic, sunt nişte lipii , deloc crescute, dar tare bunuţe). Mai mereu comand supă crema de hribi cu parmezan, hands down cea mai bună cremă de ciuperci din oraş. Ca să nu mai zic de supa crema de linte, fină ca  o catifea dar atât de intensă la gust.
Iar Parmigiano cu vinete şi mozarella este şi va rămâne cea mai bună chestie cu vinete pe care am mâncat-o eu în acest ardelean oraş. O reţeta uşor îndepărtată de cea italiană, originală, dar m-aş arunca să zic că e mai bună. Mai îmi place piureul de broccoli cu sos dulce acrişor ( e cu RODIE! my all time favorite fruit) şi cu ciuperci ( atenţie, are mult usturoi, eu una nu mă plâng) care se serveşte rece.
samsara vinetele samsara piure broccoli

Nu am mâncat niciodată paste acolo dar au făcut-o alţii în jurul meu şi miroseau a naibii de bine. Despre pizza am auzit mixed reviews, dar cred că e şi o chestie de gust că ei le fac un pic altfel la nivel de blat şi topping.

Acum, dacă mai eşti şi genul hipster self-conscious (no offence, îmi sunteţi dragi) şi tresari subtil numai când auzi “quinoa” sau “chia”,  o să ţi se pară că l-ai prins pe Ganesha de un picior. E paradisul freshului cu iarbă de orz, a ginsengului în limonadă, a siropului de cătină, a prăjiturelelor raw cu mac şi lămâie sau cocos şi ghimbir, a pâinicilor cu hrişcă şi a câte şi mai câte. Dacă aveţi vise umede cu “grâul câmpenesc cu sos de ardei roşu” vreau doar să vă spun că vă înţeleg perfect. And that I am not judging:) Au contraire.
samsara juice                 samsara orz
Dacă ne place:
Moama, adevărul este că ne place maxim. N-am mai zis, că nu prea se aliniază astral cu energiile pure, dar au şi o selecţie frumuşică de vinuri bune la pahar. Ne place în ciuda faptului că nu se fumează ( yes, we are the horrible people that smoke after dinner, INSIDE), şi în ciuda faptului că înăuntru este mic, dar cosy ( eufemismul pentru “ a little cramped”) Şi preţurile sunt mai degrabă pe partea întunecată a lunii. Adică mărişoare. Că zici că “n-are domle carne, ce-or fi aşa de scump!!” Nu ştiu dom’le, scump – nescump, mâncarea este cu adevărat bună, şi parcă are suflet, în sfârşit. Unde mai găseşti tu cheesecake raw cu cătină şi portocale? Avaii,  deja îmi chiorăie maţele de poftă, jur! Să pună orzul la stors şi hribii la fiert.
Dacă mai venim:
DA! Imediat cum termin de scris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s