TOP 5 RESTAURANTE DIN CLUJ, UNDE SĂ IEŞI CU FETELE DE 8 MARTIE

 

Deci ca să ne înţelegem, mie îmi place să ies cu gagicile în oraş. Îmi place mult. Există o familiaritate haioasă şi caldă într-o seară petrecută cu fetele. Oricum nu o fac des, iar când se întâmplă, sunt zeci de întâmplări de povestit şi glume de făcut şi oameni de bârfit. Venim din medii si joburi diferite, suntem personalităţi şi vârste diferite, si cu toate astea mereu găsim resortul de-a râde o seară intreagă, vorbind despre pantofi, vecinii de la bloc, hemoroizi, părinţi nebuni, corporaţii, sex, mâncare, future children, vacanţe, şefi isterici, parfumuri, nunţi, ex boyfriends, maşini şi reviste.
Iar chestia asta nu se poate face aşa, oriunde!! Trebuie să fie undeva cu un vibe numai bun pentru taifasuri feminine la ceas de seară. Mai jos, topul meu cu astfel de locuri, într-o ordine deloc aleatorie.

1. Cabinet de Vin & Cocotte

Restaurantul ăsta va trebui să mai apară în câteva alte topuri, pentru că e multi-talentat. I have a deep love affair with its food, şi mi se pare în continuare că are cam cea mai inovativă bucătărie din Cluj. Nu e un bistro, nu e un gastro pub şi nici neapărat un restaurant de fiţe, nu e nici măcar un restaurant scump, ci unul aşa cum ar trebui să fie un restaurant de oraş european cu pretenţii: chic, într-atât de mic sau de mare (depinde cum priveşti) încât să te poţi ocupa de fiecare masă şi de fiecare client ca şi cum el ar fi singurul din local, cu mâncare bună în combinaţii surprinzătoare şi cu preţuri pentru fiecare buget.

cabinet 2  cabinet 3
Cabinet este perfect pentru ieşirea cu fetele. Jazz în surdină, vinuri bune şi super accesibile, aperitive generoase pe care le poţi împărţi cu comesenele (doar vorbim de un light dinner) şi deserturi delicioase. La o seară de gagici merge la fix un Zorzal Malbec Terroir Unico ( 75 ron sticla), un Pate de raţă cu gălbiori, fin şi delicios, servit cu pâinică prăjită ( 22 ron porţie generoasă de 3 persoane, poate chiar 4 dacă sunteţi dame fine) şi o salată de vinete cu brânză de capră frământată în “casă”, năut şi ou de prepeliţă ( 38 ron porţia, la fel de împărţibilă între mai multe persoane).
cabinet branza de capra  citrics
Mai spre ora închiderii, după ce v-aţi hăhăit bine şi aţi detaliat toate aspectele sexuale ale ultimei vacanţe de vară/iarnă, cereţi un Caramel sărat sau nişte Citrice în ciocolată albă. You will thank me later! Păstraţi main course-ul pentru o seară gourmet cu iubitul (actual sau viitor). Astăzi nu aţi venit neapărat ca să mâncaţi 4 feluri şi să vă descheiaţi la primul nasture de la blugii de firmă, ci mai degrabă ca să vă complimentaţi fardurile, să auziţi a cui şefă s-a îngrăşat ca o scroafă, cine cu cine s-a cuplat sau cine a mai cântat în NOA.

 

2. Camino

camino

photo courtesy: mihaijurca.ro

 

Un local cu o cu totul altă atmosferă, un boho-chic binevenit dacă vrei să depeni amintiri din facultate, dacă vrei să te întâlneşti întâmplător cu oameni dragi pe care nu i-ai mai văzut de ceva vreme sau să îţi duci amicii de pe Couchsurfing să le arăţi de ce Clujul este the best city in the world. Ideal pentru seara fetelor, de 8 martie sau de aiurea. E priceless sentimentul că eşti acasă la mătuşa bogată şi excentrică, aia care are pian în sufragerie, scaune desperecheate, lămpi vintage şi flori de câmp pe masă. Servire bună şi discretă. Vinul la pahar nu e grozav, dar merge cât să te dezlege la minte şi la limbă. Începeţi cu o supică asiatică sau o cremă de ardei copţi şi continuaţi cu tapasuri şi humus, sunt cele mai bune.

artofliving.ro            tripadvisor

 

Şi nu uitaţi să râdeţi mult şi tare şi să ciocniţi des paharele, să se audă că vă ‘simteţi’ bine.


3. Joben

joben 2  joben 1
Dacă vreţi un alt gen de local, decât cele clasice din centru, aventuraţi-vă până la Joben, bistro care a figurat des în ultima vreme pe lista internaţională a designului inedit de local. În poze, interiorul arată mai mare decât în realitate, dar atmosfera este aşa cum vi-aţi imaginat-o, mai ales dacă sunteţi în asentimentul majorităţii, că steampunk is the new black.
De data asta vă veţi simţi ca acasă la Jules Verne, în perioada “Insula cu elice”, numai bine să vă aduceţi aminte de copilărie şi ce drăcovenii mai făceaţi atunci. It’s trendy, it’s hip, it’s where the cool, young people go to watch and to be watched. Fetele cu pălărioară neagră care servesc sunt mai tot timpul un pic pe “scai”, dar dacă aveţi răbdare şi treceţi deja de prima sticlă de vin, totul o să vi se pară perfect. Luaţi un roze bine răcit şi platoul de brânzeturi cu fructe şi miere, care chiar este de calitate.
Joben 3 joben mancare

 

4. Crush Wine Bar
6-crush-banner-home

Să rămânem în sfera lui  “the bold and the beautiful” şi să ne mutăm înapoi în centru, la Crush Wine Bar, probabil singurul loc din oraş care se adresează in mod profesional băutorilor serioşi (adică genul de bar care oferă, dar şi cere seriozitate). Toate vinurile din selecţia eclectică se servesc la pahar, cu tot dichisul aferent: se vine cu sticla la masă; sticla apoi se “resigilează” cu echipamente speciale şi se depozitează înapoi corespunzător, în funcţie de specificul vinului; există o fătucă la bar care toată seara şterge pahare, ridicându-le pe fiecare în parte la nivelul ochilor, scrutându-le ca un marinar în căutarea pământului făgăduinţei şi ştergându-le sârguincios până devin crystal clear. Fully packed în weekend şi foarte suportabil în restul săptămânii (o seară de joi este perfectă). Vinuri bune şi foarte bune, preţuri mărişoare dar servicii pe măsură.
crush_9_0 crush-wine-bar
De curând au introdus şi un mic meniu de bistro, nu l-am încercat, că mi-s spirtaşă serioasă şi într-o astfel de expediţie nu mă încurc cu pulpe de raţă şi cheesecake-uri. Locul primeşte steluţă roşie pentru posibilitatea de agaţament, într-ucât se pare că nu numai gagicile ies în stoluri la bârfit ci şi bărbaţii. Burtoşi, cu cămaşa cu 2 numere mai mici, să se intuiască „pătrăţelele”, chei sau cu freză made by Raul Tişa, mai dezgheţaţi sau mai cu ochii apropiaţi, mai timizi sau mai “ce faci păpuşe”, mai Arctic Monkeys sau mai Engelbert Humperdinck, există ofertă pentru orice cerere. Este mai mult decât probabil să pleci de la Crush pe 3 cărări şi cu cel puţin 2 numere de telefon în buzunar. Sper să vă întâlnesc acolo joia viitoare.

UrBan Gourmet
photo courtesy: urbangourmet.ro
L-am lăsat intenţionat la final pentru că trebuie să recunosc din start că nu sunt un fan al locului. Înăuntru arată bine, cu lemn sobru şi banchete vişinii, deşi m-am cam săturat de stilul “Brasserie” copiat la nesfârşit în toate localurile din centrul vechi. Nu pot să trec peste faptul că aici, acum ceva vreme, o chelneriţă a încercat să îmi vândă varză creaţă pe post de fasole verde. Comandasem o salată Nicoise (nu ştiu ce a fost în capul meu, mi-a mai zis mie cineva că salata asta trebuie comandată numai dacă eşti în Nisa) şi când am primit o farfurie mare, adâncă, plină de varză tocată mărunt, ca pentru raţe, i-am sesizat chelneriţei blasfemia. Domniţa a ridicat nepăsătoare din umeri şi mi-a zis, citez, “ce vreţi duamnă?! au rămas fără fasole verde la bucătărie”. Aşa, just like that! Bine că nu rămăseseră şi fără ou, să îl înlocuiască cu nişte piept de pui, sau fără anşoa (a.k.a anşua), să pună nişte muştar în loc. Ar fi fost prima Nicoise din lume cu varză, pui şi muştar, pe principiul lets start a new religion.
touluse dacian-groza-Toulouse-Brasserie-01_2000
photo courtesy daciangroza.ro
Cu toate astea, locul are un vibe bun pentru o seară cu fetele. Nu vă lăsaţi intimidate de mesele de manechine nemâncate (#givethatgirladamnhamburger type of socialite) din jur. E un loc favorit şi pentru ele, fetele care chiar îşi comandă doar varză creaţă tocată mărunt, pentru purgaţie. Măcar vedeţi şi voi cum arată hainele din reviste pe un om în carne şi oase (mă rog, cum arată pe nişte oase). Să fiţi convinse că şi ele au probleme de dezbătut şi bârfe de bârfit, ca şi voi. Şi ele au fost trădate, şi lor li s-a rupt bareta la geantă şi tocul la pantof în momente – cheie, şi ele fac sex mediocru, şi ele cunosc bărbaţi neinteresanţi dar insistenţi, şi ele iubesc şi sunt dezamăgite, şi ele vor copii, şi ele au fost la mare (doar că pe alt continent), şi ele e practic gagici ca şi noi. Aşa că băgaţi mare, râdeţi tare şi poate chiar o să vă împrieteniţi (mesele sunt apropiate, aşa că, indubitabil, se va forma o proximitate de gender agreabilă). Luaţi platoul arăbesc cu humus şi falafel, deşi şi ăla are un vag after-taste de tub şi/sau borcan, ca şi mâncarea din restul restaurantelor din Piaţa Unirii.

 

 

Bref, că e 8 martie sau doar joi, ieşiţi ca fetele, cu fetele. V-o datoraţi vouă, fetişcanele simpatice care se ascund în spatele corporatistelor şi fashionistelor din lumea-ntreagă, să vă simţiţi bine chiar şi cu pătrunjel între dinţi, măcar o dată pe lună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s