CELE MAI BUNE SERIALE LA CARE SĂ TE UIŢI MÂNCÂND


Ştim cu toţii scenariul. Vii de la servici, eşti varză în cap, ţi-e foame, eşti cranky, ai avut o zi de tot rahatul, te-ai certat sau ai fost certat, delegaţia din UK se tot amână, bonusul nu pare nici el să fie substanţial anul ăsta, Wizzul se tot scumpeşte, maică-ta nu se simte nici ea foarte bine, câinele/copilul scânceşte că şi-a scăpat jucăria sub masă, ţi-ai dat seama că ai uitat să îţi plăteşti mobilul că tocmai te-au ameninţat prin sms că îţi taie abonamentul iar partenerul din casă se uită la tine neajutorat, dar flămând, din fundul canapelei, şi realizezi că, dacă nu pui ceva pe masă în următoarele 10 minute, te va începe pe tine, din partea cea mai cărnoasă a corpului omenesc (ştiu la ce v-a dus gândul, dar să ştiţi că ea variază de la individ la individ!) 

Te capacitezi cumva să încropeşti ceva comestibil şi apoi tot ce mai vrei în seara aia e să îţi iei blidul în faţă, să îţi pui picioarele pe măsuţa de cafea şi să dai drumul la un serial care să te spele frumos pe creier, în timp ce tu mormăi satisfăcut cu faţa în castron, mânjit până peste ochi cu sos. Mnom-mnom!

În ordinea numerelor de pe tricou, acestea sunt serialele pe care vi le recomand pentru astfel de seri “reuşite”:


1. Empire – my guiltiest pleasure ever

Deci nu am cuvinte să exprim jena cu care recunosc că îmi place serialul ăsta de mor!! Nici nu mă pot privi în oglindă. Aşa că mă retrag în bucătărie, arunc nişte aripioare în cuptor, pun peste ele nişte ardei roşii iuţi, tocaţi, din ăia din care se găsesc doar într-un singur loc în oraş ( primesc pre-comenzi!) şi pornesc grillul. Până sfârâie ele, zdrobesc cu pumnul un căţel de usturoi, un avocado şi 3-4 roşii cherry, gândindu-mă că sunt şefii de la Bucureşti, şi fac un guacamole pentru care ţi-ai uita şi mama şi tatăl. După care mă trântesc satisfăcută pe canapea, pornesc serialul, iau o aripă, o mozolesc bine în guacamole şi apoi încerc să nimeresc gura, deşi nu iese întotdeauna din prima.
Pe scurt, Empire este serialul care l-a convins şi pe Terence Howard că televiziunea nu e câh, dimpotrivă, mai ales dacă nu ai mai jucat în nimic notabil în ultimii 10 ani. El se face că e mare magnat, fost rock star (yeah right!) şi actualmente proprietar de casă de discuri bengoasă. Ea, tipa pe care o ştiţi din Personal Interest, se face că e fosta lui nevastă, proaspăt ieşită de la bulău (ăla în care se filma probabil Orange is the New Black) unde făcuse “timp” preluând asupra ei un trafic de droguri, ca să îşi salveze familia. El încă o mai iubeşte dar nu i-ar da jumătate din imperiul pe care îl făcuse în timp ce ea evita duşurile la închisoare. Ea e faină şi cu fundu mare dar cu talie, are unghii lungi şi extensii de păr şi mai lungi, are gura mare şi e funny as hell. Posibilităţile de umor ce ies din toate aceste premise sunt deliciu, la rivalitate cu guacamolele.
cookie-lyons-empire-fashion-fox
Soundtrack original, semnat Timbaland. Hainele, OH MY GOD, hainele!! Şi interioarele caselor!! Maşinile! Bling-blingurile! Copiii–artişti ai cuplului: gayul closetat, modelat după John Legend, şi hip-hoperul imberb şi isteric, modelat după Chris Brown. Care are gagică, bineînţeles, o cântăreaţa pe care o cheamă Rihanna, aaaa, asta, Tiana am vrut să zic. Totul este atât de over-the-top încât după fiecare scenă îţi vine să strigi tare şi cu gura plină, gesticulând cu aripioara picantă în aer: Hell, yes, bitch!
empire-tv-review-fox tv_empire1a
 
2. Battle creek – umor cu poliţişti, adică un fel de Brigada Diverse de la ei
Fiind cu poliţişti, ar fi mers o cutie de gogoşi glazurate. Dar v-aş sugera să vă faceţi rapid nişte papanaşi de casă, cu brânzica aia ce se întăreşte de o săptămâna în frigider. Îi puteţi face săraţi, adăugând şi un pic de mărar tocat, sau dulci, cu zahăr şi coajă de lămâie rasă. Să îi rumeniţi bine!
Featured-Article-Image
Pe Dean Winters sigur vi-l amintiţi din Oz, iar dacă nu v-aţi uitat la Oz, I will unfriend you this very second. Acolo îl juca pe O’Reily, pe care l-am iubit din toată inima, şi care se face şi azi vinovat de obsesia mea pentru tricourile verzi pe care scrie Ireland. Pe Josh Duhamel vi-l amintiţi pentru că e nevestul lui Fergie. O’Reily e poliţistul neras şi de modă veche, dintr-un orăşel banal, dintr-o secţie care nu are fonduri nici pentru hârtie igienică. Duhamel e frumuşelul scrobit şi pus la punct cu toată tehnologia de ultima oră, sclipitor din toate punctele de vedere, transferat în Battle Creek, adică la capătul lumii, pentru că…..nu ştim! Şi sunt în stare să pariez toţi papanaşii că ăsta va fi secretul ce se va dezvălui la sfârşit de sezon 1.
15-09-2003-1424730364  dean-winters-josh-duhamel-battle-creel-w724
În rest, reţeta clasică: nu se suportă, dar trebuie să lucreze împreună, pentru ca să devină de fapt mari prietenari pe la episodul 4-5. Cazurile însă sunt inedite, umorul de foarte bună calitate, ironia e la ea acasă, iar cei doi joacă minunat (O’Reily) şi surprinzător de bine (Duhamel). O să vă placă!!

3. Suits – sau arta de-a plimba dosare ca pe catwalk

Noh, aici lucrurile se complică un pic. Ştiţi serialul, ăla în care nişte oameni neobrăzat de bine îmbrăcaţi se plimbă prin birouri, trântesc dosare, se fac că scriu, că au procese, că au pledoarii, basically, că au treabă. Toţi sunt jenant de frumoşi, de întinşi la faţă, şi de supli. Sunt ca nişte reclame umblătoare, ba la ultima colecţie Prada, ba la ultimele ceasuri Vacheron Constantin, ba la ultimii pantofi Louboutin. Toate femeile din serial merg pe holurile instituţiei, bălăgănind în tandem din braţe, stânga-dreapta, stânga-dreapta, cu balansări scurte de şolduri şi cu paşi mici, apăsaţi, ca la marile defilări, în tot acest timp rezolvând un caz cu daune de sute de milioane de euro. Şi la sfârşit îşi fac cu ochiul. Pe bune, aşa se întâmplă! Aţi urmărit?

Mie îmi e un pic groază de ziua de Suits. Dacă îmi e foarte foame, îmi aliniez nişte pahare cu apă plată cu lămâie pe măsuţă şi dau drumul la serial, vinovată. Dacă leşin de foame, atunci îmi fac un smoothie cu spirulină şi cătină. Pe care îl pun pe măsuţă, lângă apa plată. Mă uit lung la “avocate”, cum dezbat ele o drăcovenie de caz complicat, în rochii de lână scumpă, şi cu burta lipită de spate. Apoi mă uit lung la paharele mele cu apă, şi la blugii care parcă m-au strâns toată ziua, deşi port aceeaşi pereche de 2 ani.
Nici cu “avocaţii” nu mi-e ruşine. Mereu perfect frezaţi, chiar şi la 6 dimineaţa ( adevăratul #iwokeuplikethis), cu gulerele de la cămaşă mereu apretate, cu pantalonii la dungă, atât de eficienţi şi de inteligenţi. Iar dacă vei rupe costumul de firmă, vei găsi sub el un abdomen impresionat, fin şi mirosind subtil a cocos, cu siguranţă obţinut în nopţile de tocit legi pe băncile facultăţii. They make it look so simple. De parcă tot ce trebuie ca să fii deştept, este să n-ai burtă. Poate de-aia nu-mi iese mie. Poza de mai jos spune tot ce trebuie să ştiţi despre serial, ca să vă placă.
suits1-suits-season-4-what-makes-the-perfect-episode-spoilers
Negresa e şefa, sigur aţi recunoscut-o, că aşa arată şi şefa voastră. Roşcata e Nuţi secretara, dârlăii ăia impecabili din mijloc sunt cei mai tari avocaţi ai firmei, iar hispanica aia care se uită scârbită în ce rahat a călcat, e un fel de două feluri: ajutorul secretarei care ajută avocatul. Colectivul clasic!

4. Scandal – nothing is more outrageous

De Scandal ştiu sigur că aţi auzit, poate chiar urmărit. Nu cred că am văzut în viaţa mea ceva mai exagerat, mai neverosimil, mai dătător de ochi peste cap şi în acelaşi timp mai addictive decât Scandal. M-aş putea uita la Olivia Popii, cum să vă zic, 24 de ore fără să mă plictisesc. Cum îşi umflă ea nările, micuţa (no shit, are 1,6 m), cum îşi încoardă buzele şi îşi freamătă obrajii de fiecare dată când rosteşte o banalitate de genul: azi am crampe, mi s-a deşirat tivul, am uitat să mă dau cu ruj, earn me!
1905589953
Cum îşi bagă capul cu totul în paharul de vin, şi soarbe cu bulbuci, ca ultimul beţivan fără maniere. Cum frazează sacadat, ca să înţeleagă şi tâmpiţii de Americani că se discuta ceva serios.
kerry-washington-470
olivia-pope-drinking-wine  kerry-washington-wine-olivia-pope-scandal
Şi cum se preface că îi place când îi bagă preşedintele mâna în bikini în camera xeroxului din Casa Albă. Aaa, da, şi nici să nu mă pornesc cu Preşedintele. Mămăliga aia mare, aburindă şi suferindă de preşedinte! Curcă bleagă şi udă! God help us all! Iar tac-su!! Jesus H. Christ!! Îl ştiţi pe tac-su?
641461134 i-belong-to-you2 potw1
Nu ştiu nimic mai exagerat să vă propun pentru o seară petrecută cu Olivia Popii, decât un croissant de bună calitate, scump, uns cu unt topit, pe care să-l pălmuiţi cu prosciutto crudo, aşchii de parmezan, rucola, şi să îl parfumaţi la sfârşit cu un strop de aceto balsamico.
Turnaţi-vă nişte prosecco şi râdeti bine şi din toată inima, gâdilaţi plăcut pe gât de bule, şi de scenariu. Enjoy!!

BONUS – două seriale la care nu numai că nu ai voie să mănânci, dar nu ai voie nici să sufli. Nu ai voie să te foieşti, să stai pe telefon, să opreşti ca să faci pipi, să te întinzi, să sughiţi sau să comentezi. Ai voie doar să caşti bine ochii şi să bagi la cap. Amândouă sunt foarte bune, dar vi le recomand mai ales pentru că Stanley Tucci (Fortitude) şi deoarece Khal Drogo (The Red Road).

O să vă las pe voi să le descoperiţi!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s